Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt i nie tylko

4.32 (231 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Takie placuszki to idealna propozycja dla niemowląt (moja córka jadła je w wieku 8 mc-y, ale można podać je wcześniej) oraz dla starszych dzieci i dorosłych. Dla mnie baaardzo smakują. Placuszki są mięciutkie, odpowiednio słodkie - mimo, że nie zawierają cukru oraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • (około 12 sztuk)
    1,5 banana
    3 łyżki kaszy manny (płaskie)
    1 jajko
    Dodatkowo:
    olej kokosowy do smażenia (można użyć masła)
Wystaw ocenę:

4.32 (231 ocen)

Zobacz również:

Placki

Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt i nie tylko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
    (Na zimno również świetnie smakują.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować