Kluski Spatzle okraszone sowicie smażonką z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Danie dla amatorów potraw z makaronem i kluskami. Kluski spatzle są naprawdę pyszne, polecam.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram klusek Spatzle
    smalczyk gęsi ze skwarkami, swojski wyrób domowy
    1 jabłko (szara reneta pokrojona bez skórki w kostkę)
    połowa dużej czerwonej cebuli (pokrojona w kostkę)
    połowa dużej białej cebuli (pokrojona w kostkę)
    20 cienkich plasterków hiszpańskiej kiełbasy chorizo
    5 plasterków wędzonego wieprzowego boczku (pokrojony w kostkę)
    kawałek 10 cm kiełbasy śląskiej (pokrojona w kostkę)
    pieprz ziołowy (do smaku)
    pieprz czarny (do smaku)
    sól himalajska (do smaku)
    majeranek 1 stołowa łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski spatzle okraszone sowicie smażonką z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy gęsi smalczyk ze skwarkami, dodajemy wszystkie składniki i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Jeżeli mięsne składniki są miękkie doprawiamy do smaku. W między czasie gotujemy kluski Spatzle, ugotowane kluski wkładamy na talerz i nakładamy na nie sowicie smażonkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować