Okraszone ziemniaki z maślanką

4.5 (173 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubimy, i to bardzo, poznawać nowe smaki, ale Polska kuchnia jest najlepsza na świecie. Tym razem prosto i niebiańsko smacznie. Ziemniaki okraszone cebulą i słoniną (wszak hiszpańską, bo jest nieziemsko smaczna) i do tego zimna maślanka

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500-600 g ziemniaków
    100 g wędzonej słoniny (polecamy hiszpańską)
    1 cebula
    1 l maślanki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Okraszone ziemniaki z maślanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy.
    Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na suchej patelni. Później dodajemy posiekaną cebulę i ją szklimy. Dodajemy do ziemniaków, dokładnie mieszamy.
    Podajemy z zimną maślanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować