Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kuszą swoją delikatnością i migdałowo-kokosowym smakiem. Dodatkowo je panieruję i obsmażam, ale możecie ten etap pominąć, choć osobiście polecam skorzystanie z całości przepisu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 20 sztuk)
    250g serka capri
    1 jajko
    1 łyżka cukru waniliowego
    4-5 łyżek mąki migdałowej (płaskich)
    4-5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich)
    Panierka:
    2-3 łyżki mąki migdałowej
    2-3 łyżki wiórek kokosowych
    Dodatkowo:
    sól do osolenia wody
    olej kokosowy do smażenia
    Ponadto:
    ulubione dodatki (np. jogurt naturalny z miodem, owoce sezonowe)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Śniadanie

Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek należy rozgnieść za pomocą widelca, a następnie połączyć z resztą składników.
    Z powstałej masy uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego.
    Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
    (Ogień powinien być niewielki, aby kluski nie porozpadały się.)
    Kluseczki delikatnie wyjąć, odrobinę ostudzić i obtoczyć w wiórkach wymieszanych z mąką migdałową.
    Obsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka migdałowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować