Kluseczki z serka homogenizowanego

4.08 (303 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Co tu dużo mówić ... Kluseczki przepyszne i najdelikatniejsze ze wszystkich kluseczek.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 duże jajko (70 g - waga ze skorupką)
    4,5 pełnych płaskich łyżek mąki zwykłej
Wystaw ocenę:

4.08 (303 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluseczki z serka homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać z jajkiem i mąką za pomocą trzepaczki.
    W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Łyżeczką kłaść na wrzątek kluseczki pomagając sobie drugą łyżeczką.
    Gdy włożymy ostatnią kluseczkę, od razu wyjmować łyżką cedzakową kluseczki na talerz.
    Podawać ciepłe, polane masełkiem z przyrumienioną bułką tartą i posypane cukrem.
    Można też samym masłem i cukrem lub tylko cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować