Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 9-10 sztuk)
    1/2 szklanki mąki migdałowej (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 szklanki mąki kokosowej
    1 jajko (duże)
    5 łyżek oleju kokosowego (roztopionego)
    5 łyżek mleka
    4 łyżki ksylitolu
    1/3 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    Dodatkowo:
    90g białej czekolady/czekoladowych groszków (bez glutenu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną.
    Dodać jajko, mleko i olej kokosowy.
    Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
    Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
    Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.
    (Powinny być delikatnie zapieczone.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka migdałowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować