Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu.
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną.
Dodać jajko, mleko i olej kokosowy.
Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.
(Powinny być delikatnie zapieczone.)
Komentarze