Klops w cieście francuskim z serowym środkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam takie szybkie obiady. Zagnieść, wymieszać, wyłożyć na ciasto i siup do piekarnika. Rolada jest idealna na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Arkusz ciasta francuskiego (25x20 cm)
    250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    1 jajko
    1,5 łyżki bułki tartej
    2 łyżki świeżej natki pietruszki
    100 g żółtego sera
    Sól
    Pieprz
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Pieczeń Klops

Klops w cieście francuskim z serowym środkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, posiekana w kosteczkę cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso układamy na arkuszu ciasta francuskiego, zostawiając po 2 cm z każdej strony aby móc je skleić. Na mięsie rozkładamy starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (złączeniem do dołu). Wierzch ciasta nacinamy w poprzek, aby mięso mogło parować. Pieczemy pod przykryciem (folią aluminiową) w 200*C przez 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię, aby ciasto się zarumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować