Klasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami

  • wyświetlono: 570 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Płatki owsiane są zdrowe, pyszne i lekkostrawne. Idealne dla smakoszy dbających o urodę. Coś pysznego! Z jagodami, masłem orzechowym i migdałami to bomba witaminowa.

ania-gotuje
  • 1 porcje

Składniki

1 porcja:

1 szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
3/4 szklanki jagód
1 łyżka masła orzechowego
ewentualnie łyżka cukru lub miodu

Sposób przygotowania przepisu:

Klasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami

  • 1. Płatki owsiane gotujemy na mleku 5 minut.
    Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem na 3-4 minut.
    Owsiankę podajemy z masłem i jagodami, ja posypałam ją kilkoma migdałami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniezdrowekuchnia polskaowsiankabłonnikkuchnia angielskaowiesowoc_ma_mocpłaski brzuch

Komentarze

Podobne przepisy

wafle

Dodane przez: Kasja1986

wafle z masłem orzechowym i kajmakiem

Słodycz masy kajmakowej połączona...

Deser z masłem orzechowym

Dodane przez: Michał Dobras

Deser z masłem orzechowym

Taki deser przygotowałem dla swojej...

Lody z masłem orzechowym

Dodane przez: Jaga85

Lody z masłem orzechowym

To idealny, letni deser dla smakoszy...

Tort bezowy (Pavlova) z masłem orzechowym

Dodane przez: Ivka76

Tort bezowy (Pavlova) z masłem orzechowym,...

Kusząca Pavlova przełożona kremem...

Babeczki z masłem orzechowym

Dodane przez: Cukiereczek

Babeczki z masłem orzechowym

Bardzo lubię masło orzechowe, dodałam...

Dodane przez: akrobatka22

Pudding chia z bananem i masłem orzechowym

Pudding podałam w ciekawy sposób,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE