Owsianka z orzechami, rodzynkami i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 8 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa. Owsianka podwójnie orzechowa z naturalną słodyczą rodzynek. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych sezonowych owoców jak truskawki czy borówki.

  • 8 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na jedną porcję)
    2 czubate łyżki płatków owsianych
    Szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
    Łyżka masła orzechowego
    łyżka pestek dyni
    łyżka rodzynek
    2-3 łyżki orzechów włoskich

    Do podania:
    Świeże owoce sezonowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Owsianka z orzechami, rodzynkami i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane, orzechy, masło orzechowe, pestki dyni oraz rodzynki wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut.
    Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami, posypane nasionami chia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować