Kiełbasa w warzywach

5 (191 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybki obiad dla zapracowanych w 15 minut, kiedy się gdzieś spieszymy i nie mamy czasu na nic innego. ja uwielbiam kiełbaskę smażoną z warzywami ,a juz koniecznie musi być cebulka, która dodaje aromatu.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 sztuk kiełbasy śląskiej
    2 papryki czerwone
    1 duża cebula
    przyprawa do grilla
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbasa śląska 1. Kiełbasę nacinamy co pół centymetra z jednej strony.
  • papryka 2. Papryki myjemy, osuszamy i po wycięciu gniazd nasiennych tniemy na paseczki o grubości 1 cm.
  • cebula 3. Cebule obieramy i kroimy w plasterki.
  • kiełbasa 4. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie kładziemy nacięte kiełbasy i podsmażamy chwilę z każdej strony posypując przyprawą do grilla.
    Warzywa dodajemy do naszej kiełbaski , solimy i podsmażamy wszystko razem,aż zmięknie. Po usmażeniu przekładamy do ceramicznego naczynia i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut aby kiełbaska przeszła cebulką.

Porady

Kiełbasie podajemy z pieczywem lub smażonymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Papryka Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować