Kebab z frytkami na talerzu

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy domowe fast foody i często je przyrządzam na różne sposoby, wczoraj padło na kebaba z frytkami. Danie wyszło smaczne, syte i co najważniejsze jest zdrowsze niż te z podbliskiej budki. Serdecznie polecam na szybki warzywno - mięsny obiadek bądź ciepłą kolacyjkę.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska
    2 filety podwójne z kurczaka
    4 ogórki kiszone
    cebula czerwona
    puszka kukurydzy
    2 łyżki majonezu
    łyżka ketchupu
    2 łyżeczki przyprawy kebeb
    łyżka oliwy

    frytki
    olej słonecznikowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kebab z frytkami na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, kroimy w kostkę. Obtaczamy w przyprawie do gyrosa i smażymy na oliwie, studzimy.
  • 2. Kapustę siekamy drobno, cebulę, ogórki kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki oraz mięso. Dodajemy ketchup oraz majonez. Mieszamy wszystko łyżką.
  • 3. Frytki smażymy na złoty kolor.
  • 4. Na talerzu układamy gyrosa i podajemy z frytkami.
  • kebab 5. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

sałatka warstwowa a'la kebab-gyros

To może cię zainteresować