Kebab na laskach cynamonu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso przygotowywane na laskach cynamonu nabiera wspaniałego korzennego aromatu. To bardzo prosty sposób na wyjątkowo ciekawe danie z grilla.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone (u mnie wieprzowo-wołowe) - 500g
    Olej - 1 łyżka
    Przyprawy mielone:
    papryka słodka - 1/2 łyżeczki
    papryka ostra - 1/2 łyżeczki
    sumak - 1/2 łyżeczki
    cynamon i kardamon - po 1/4 łyżeczki
    Tymianek suszony - 1 łyżeczka
    Cynamon - 4 długie laski (lub 8 krótkich)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kebab Potrawy na grilla

Kebab na laskach cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kebab na laskach cynamonu 1. Mięso mieszamy z olejem, tymiankiem i mielonymi przyprawami. Najlepiej zrobić to na kilka godzin przed grillowaniem. Ważne, aby wyciągnąć je z lodówki co najmniej godzinę przed obróbką termiczną.
    Przed samym grillowaniem, mięso dzielimy na 4 części, każdą z nich oklejamy wokół laski cynamonu. Jeśli nie macie długich lasek, spokojnie można połączyć 2 krótsze (po oblepieniu mięsem będą dobrze się trzymać).
    Polecam włożyć patyczki do szaszłyków do lasek cynamonu, dzięki nim lepiej obraca się mięso.
  • Kebab na laskach cynamonu 2. Mięso grillujemy około 20 minut, obracając w połowie. Kebaby możemy także przygotować w piekarniku lub na grillu elektrycznym. Podajemy z sosem i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować