Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami

4.47 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowe i pożywne danie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
    3 marchewki
    1 cebula
    3 pomidory
    1 papryka
    2 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    1 mały przecier pomidorowy
    2 woreczki kaszy jaglanej
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
    Cebulę obieramy i siekamy.
    Marchewki obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
    Pomidory kroimy w kostkę.
  • 2. Cebulę szklimy na złoty kolor, dodajemy mięso i smażymy na złoty kolor. Następnie wsypujemy startą marchew i pomidory oraz paprykę. Doprawiamy. Dusimy i podlewamy przecierem rozrzedzonym w wodzie. Na koniec łączymy z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować