Kasza jaglana z warzywami

4.5 (189 ocen)

  • 50 min

Podobno "gdyby każdy z nas jadł kaszę jaglaną przynajmniej dwa razy w tygodniu, to prawdopodobnie oddziały gastrologiczne w szpitalach z czasem by opustoszały''

  • 50 min

Składniki:

  • szklanka suchej kaszy jaglanej
    cebula czerwona
    cebula biała
    marchewka
    czerwona papryka
    zielona papryka
    cukinia
    duży pomidor
    pęk grubego szczypiorku
    sól różowa himalajska
    pieprz
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza 1. Kaszę jaglaną przepłukać zimną wodą, potem przelać wrzątkiem. Gotować w 2 szklankach zagotowanej wody z 2 szczyptami soli, przez ok 15 minut (na małym ogniu), aż do wchłonięcia wody.
    Na 4 łyżkach oliwy podsmażyć pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić plasterki marchewki, chwilę smażyć. Następnie - paprykę i pomidora pokrojone w kostkę, znów chwilę smażyć. Dolać pół szklanki wody, dorzucić plasterki cukinii, dusić przez ok. 15 minut.
    Dodać kaszę, pokrojony szczypiorek, doprawić sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Warzywa Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować