Kasza jaglana z jajkiem, awokado i chipsami z bekonu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe i sycące danie.
Płynne żółtko i mega chrupiący bekon sprawią, że wrócisz do niego jeszcze nie raz ;)
Doskonale sprawdzi się jako lekkie danie obiadowe lub kolacyjne. Może być również smacznym i pożywnym śniadaniem.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 1 porcję:
    1 woreczek kaszy jaglanej
    1 jajko
    3 plasterki bekonu parzonego
    kilka pomidorków koktajlowych
    1/2 awokado
    1 łyżka soku z cytryny
    kawałek czerwonej cebuli
    łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz
    łyżeczka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kasza jaglana z jajkiem, awokado i chipsami z bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Bekon smażymy aby był chrupiący, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni smażymy jajko. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidorki kroimy w ćwiartki a cebulę w piórka.
    Na talerzu układamy kaszę, awokado, pomidorki, jajko i bekon. Całość posypujemy natką, skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Bekon Boczek Jajka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować