Pyszne, zdrowe i sycące danie.
Płynne żółtko i mega chrupiący bekon sprawią, że wrócisz do niego jeszcze nie raz ;)
Doskonale sprawdzi się jako lekkie danie obiadowe lub kolacyjne. Może być również smacznym i pożywnym śniadaniem.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Na 1 porcję:
1 woreczek kaszy jaglanej
1 jajko
3 plasterki bekonu parzonego
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 awokado
1 łyżka soku z cytryny
kawałek czerwonej cebuli
łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
łyżeczka oliwy z oliwek
Kasza jaglana z jajkiem, awokado i chipsami z bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Bekon smażymy aby był chrupiący, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni smażymy jajko. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidorki kroimy w ćwiartki a cebulę w piórka.
Na talerzu układamy kaszę, awokado, pomidorki, jajko i bekon. Całość posypujemy natką, skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze