KASZA JAGLANA Z BROKUŁEM I JAJKIEM

4.5 (199 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kasza jaglana, pod względem dobroczynnych składników w niej zawartych, jest królową kasz! Niestety nadal niedoceniana niesłychanie rzadko gości na naszych stołach... a przecież może być wspaniałą bazą do pełnowartościowych, zdrowych i smacznych potraw.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
    brokuł
    2 jajka
    duży pomidor malinowy
    łyżka oleju lnianego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z brokułem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wypłukać w zimnej wodzie, namoczyć na 30 minut a następnie ugotować (2 części wody: 1 część kaszy) z brokułem i dodatkiem odrobiny soli. Po ugotowaniu wymieszać z pokrojonym jajkiem przygotowanym wcześniej na twardo i pomidorem. Posolić do smaku i skropić odrobiną oleju lnianego ewentualnie oliwy. Podawać natychmiast (na ciepło).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować