Sałatka z młodego szpinaku, awokado i bekonu

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Delikatny szpinak w towarzystwie chrupiącego bekonu, aksamitnego awokado w orzeźwiającym musztardowym dressingu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - młody szpinak - liście: 200 gramów
    - awokado dojrzałe: 1 sztuka
    - bekon wędzony w plastrach: 200 gramów
    - musztarda francuska ziarnista: 2 łyżki
    - olej z pestek winogron: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z młodego szpinaku, awokado i bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinakowa sałatka 1. Szpinak myjemy, osuszamy. Awokado obieramy ze skóry, kroimy w plasterki. Bekon kroimy w paski i na teflonowej patelni przyrumieniamy z dwóch stron. Układamy na talerzu liście szpinaku, awokado a na koniec bekon. Wszystko polewamy dressingiem (z musztardy, oleju i octu balsamicznego). Świetnie smakuje z grillowanym chrupkim pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Bekon Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować