Kapusta z malinami

0 (0 ocen)

Duszona kapusta z dodatkiem orientalnych przypraw i lekko owocową nutą. Ciekawy dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 500 g poszatkowanej białej kapusty
    100 g malin
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanej bazylii
    3 łyżeczki masła
    ½ - 2/3 szklanki wody
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    szczypta papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z malinami 1. W garnku rozpuścić masło, dodać kapustę, wsypać curry i obie papryki w proszku. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie kapustę podlać ½ szklanki wody i dusić 25 min. Ewentualnie, gdyby płyn zbytnio odparował, podlać w trakcie gotowania jeszcze niewielką ilością wody. Następnie dołożyć maliny, wymieszać i dusić 5 – 7 min.
  • Kapusta z malinami 2. Na końcu dodać szczypiorek oraz bazylię, wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać. Danie doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować