Kajzerki domowe z kozim mlekiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne bułeczki śniadaniowe

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Pół kilo mąki pszennej
    Łyżeczka cukru
    Łyżeczka soli
    5 dag drożdży
    1 szklanka mleka koziego
    Pół szklanki ciepłej wody
    Jajko do posmarowania
    Dowolne ziarna do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kajzerka

Kajzerki domowe z kozim mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pół szklanki ciepłej wody wymieszać z łyżeczka cukru, drożdżami i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 10 minut. Po wyrośnięciu, zaczyn dodać do pozostałej mąki, dodać ciepłe mleko, sól, wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut. Ciasto podzielić na 10 kawałków i formujemy okrągłe bułeczki, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni.

Porady

Do bułeczek możemy dodać dowolne zioła lub ziarna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować