Łabędzi puch to ciasto kokosowe z dżemem porzeczkowym i masą przygotowaną na kajzerkach. Ciasto „Łabędzi puch” jest stosunkowo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Łabędzi puch najlepiej smakuje z filiżanką gorącej kawy. Nazwa Łabędzi puch nie jest mu nadana bez przyczyny. Ciasto Łabędzi puch jest bardzo delikatne i wyjątkowo puszyste. Przepis na Łabędzi puch to pomysł na świetny podwieczorek.
4.22 (254 ocen)
Porady
Ciasto Łabędzi puch można też przygotować na herbatnikach. Wtedy można wykonać je o wiele szybciej.
Ciasto Łabędzi puch z łatwością przygotujecie, używając miksera ręcznego o wysokich obrotach. Placek Łabędzi puch można przygotować w dużej blasze i dzięki temu będzie to deser dla całej rodziny. Przygotowując posypkę na ciasto Łabędzi puch, warto sięgnąć po patelnię z nieprzywierającą powłoką. Wtedy unikniemy przypalenia. Ponadto ciasto Łabędzi puch będzie świetnie wyglądać podana na porcelanowych talerzykach.
Komentarze