Jajka w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś obiadek nietypowy ale raczej nawet zdrowy, no i do przygotowania szybki jest czy skusi się jakiś zwierz? Polecam szybki obiad dla zapracowanych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    3 łyżki śmietany 18 %,
    szczypta suszonych warzyw,
    1 łyżka natki pietruszki,
    3 ziarenka ziela angielskiego,
    1 mały liść laurowy,
    0,5 łyżki masła,
    1 łyżka mąki,
    1,5 szklanki wody.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajka w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Jajka ugotować na twardo.
  • obiad 2. Obrać ze skorupek ( ale to każdy wie ).
  • obiad 3. Do garnka wlać szklankę wody, dodać masło, ziela i liść laurowy, zagotować.
  • obiad 4. W pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną,
  • obiad 5. wlać do wody z masłem doprawić do smaku solą.
  • obiad 6. Następnie dodać natkę pietruszki.
  • obiad 7. Po chwili dodać suszone warzywa, zagotować na wolnym ogniu do powstania sosu.
  • obiad 8. Na talerzu ułożyć ziemniaki i jajka.
  • obiad 9. Podałam z sosem który zrobiłam oraz grzybami w sosie pomidorowym które sama robiłam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować