Jajka w sosie tatarskim

4.5 (160 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tak podane jajka będą pyszną imprezową przystawką. A na wielkanocne śniadanie stanowią u mnie punkt obowiązkowy.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek


    Sos tatarski:

    duży słoik marynowanych pieczarek

    5 ogórków konserwowych

    średni słoiczek majonezu

    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pieczarki i ogórki bardzo drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin aby smaki się przegryzły. Podawać z połówkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować