Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

4.82 (208 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja na piątkowe danie obiadowe. Jajka w śmietanowo =koperkowym sosie są smaczne i nawet dzieci chętnie zjadają.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 litra bulionu rosołowego lub z kostki rosołowej
    8 ugotowanych jajek
    250 ml śmietany 30%
    pęczek koperku
    mąka pszenna 2 łyżki
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.82 (208 ocen)

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Bulion zagotuj , dodaj posiekany koperek i pogotuj około 5 minut na małym ogniu.
  • śmietana 2. Następnie kremówkę wlej do miski i dodaj mąkę delikatnie mieszając aby nie było grudek.
  • SOS 3. Śmietanę z mąką wlej do gotującego wywaru i delikatnie mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku. Do sosu wrzuć obrane i ugotowane na twardo jajka.
    Podajemy z ziemniakami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować