W pikantnym sosie z keczupu z dodatkiem cukinii konserwowej.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

    Sos:
    200 g ketchupu pikantnego
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka majonezu
    250 g cukinii konserwowej lub korniszonów (mały słoik - 0,5 L)
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w ketchupie 1. Cukinię/korniszony pokroić w kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na sos. Całość doprawić do smaku. Podawać z jajkami.

Porady

Sos można podgrzać i podawać na ciepło z jajkami jako dodatek do obiadu - zamiennik mięsa. Sos świetnie komponuje się również z parówkami lub kiełbaskami z wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cukinia Jajka Ketchup Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować