Sałatka śledziowa w sosie cygańskim

4.96 (195 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wzbogacona i urozmaicona wersja tradycyjnych śledzi po cygańsku z dodatkiem papryki konserwowej, pieczarek i kukurydzy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe matiasy: 4 sztuki
    - kroniszony: 5 sztuk
    - papryka konserwowa: 1 sztuka
    - pieczarki: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - kukurydza z puszki: 4 łyżki
    - ketchup: 4 łyżki
    - musztarda jerozolimska: 2 łyżki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - mleko: 100 mililitrów
    - pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.96 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Korniszony Ketchupy

Sałatka śledziowa w sosie cygańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie po cygańsku 1. Matiasy moczymy w mleku około 15 minut, następnie kroimy w grube paski, dodajemy do nich pokrojone korniszony, cebulę, pieczarki, paprykę konserwową i wsypujemy kukurydzę.
  • Sałatka śledziowa w cygańskim sosie 2. Dodajemy ketchup, musztardę, słodką paprykę w proszku, pieprz do smaku. Całość dobrze mieszamy, odstawiamy na 20 minut żeby składniki się „przegryzły”.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować