Udka pieczone w majonezie i ketchupie

4.95 (193 ocen)

  • 60 min

Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak

  • 60 min

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ketchupu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (193 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Udka pieczone w majonezie i ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ketchup Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować