Jajka w sosie pieczarkowym

4.5 (157 ocen)

Główną rolę w potrawie odgrywają zioła - lubczyk i bazylia sprawiły, że sos ma niepowtarzalny smak i aromat. Zioła świetnie zagrały smakowo z pieczarkami.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

    Sos:
    300 g oczyszczonych pieczarek
    po 1/2 pęczka lubczyku i bazylii
    8 łyżek majonezu
    6 łyżek śmietany 12%
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    pieprz biały mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Jajka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie pieczarkowym 1. Pieczarki drobno posiekać, odparować na suchej patelni (10 - 15 min), często mieszając. Po wystudzeniu dodać posiekaną zieleninę, majonez i pieprz ziołowy. Wymieszać.
  • Jajka w sosie pieczarkowym 2. Dołożyć śmietanę i ponownie wymieszać.
  • Jajka w sosie pieczarkowym 3. Sos doprawić do smaku. Podawać z jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować