jajka faszerowane pieczarkami...

4.5 (191 ocen)

szybkie w przygotowaniu

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    150 g pieczarek
    1 cebula
    majonez
    2 łyżki masła
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo.
  • 2. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę przesmażamy na maśle do zeszklenia; dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki, i przesmażamy kilka minut.
  • 3. Ugotowane jajka przekrawamy, wyjmujemy żółtka. Żółtka, szczypiorek dodajemy do pieczarek; rozcieramy, dodajemy majonez.
  • 4. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i farszem nadziewamy białka jaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować