Jajka faszerowane serkiem wiejskim

4.5 (143 ocen)

Delikatne w smaku :)

Składniki:

  • 4 jajka ( najlepiej wiejskie)
    1 opakowanie serka wiejskiego e szczypiorkiem ( 200 g.)
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka posiekanego drobno koperku
    1/2 łyżeczki pieprzu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Jajka faszerowane serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie 6-7 min.
    Wyjmujemy z wody , studzimy i obieramy-myjemy.
    Każde jajko przekrawamy na pół ( pionowo)
  • 2. Z jajek wydrążamy żółtka rozgniatamy je widelcem .Dodajemy serek wiejski ,majonez , posiekany koperek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą faszerujemy środki jajek .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować