REKLAMA

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

wyświetlono: 726 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Delikatny mus pieczarkowy ze słodką śmietanką oraz żółtkami który wypełnia białka jaj będzie idealną przystawką na Świątecznym, Wielkanocnym stole. Jajka wyglądają i smakują wyśmienicie, mus rozpływa się w ustach - jest kremowy a smaki użytych składników idealnie ze sobą współgrają.

opublikowany: 25.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek
    300g.pieczarek
    2 cebulki dymki
    1 łyżka masła klarowanego
    200ml słodkiej śmietanki 36%
    sól,pieprz
    posiekany szczpiorek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek,umyć.
    Każde przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć żółtka.
  • 2. Pieczarki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulki posiekać drobno.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane,zeszklić cebulkę, dołożyć pieczarki, smażyć przez chwilę po odparowaniu płynu.
  • 3. W kielichu blendera umieścić usmażone pieczarki,żółtka oraz śmietankę, doprawić solą i pieprzem.
    Całość zmiksować na gładki, puszysty mus.
  • 4. Mus umieścić w rękawie z ozdobną końcówką, napełniać nim wgłębienia białek.
    Jajka ułożyć na półmisku, posypać posiekanym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magda0280

Jajka faszerowane

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 20.02.2014 | wyświetlono: 15265 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: magdzia44448 44262508_250283372311484_5660960856851087360_n

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom niezwykłego smaku!

kategoria: jajka faszerowane Przekąski opublikowany: 07.11.2017 | wyświetlono: 3199 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE