Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

0 (0 ocen)

Głównie robiłam zwykłe kotlety jajeczne , te pulpeciki są na prawdę pyszne. Delikatne ,rozpływające się w ustach.Polecam na obiad do ziemniaków i sałatki lub kolację do pieczywa

Składniki:


  • Składniki na 6 pulpecików:
    3 ugotowane na twardo jajka ( najlepiej duże , wiejskie od szczęśliwych kurek;))
    6 kulek mini mozarelli
    5-6 gałązek grubego szczypiorku(od jednej dymki)
    1 jajko surowe
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    mąka pszenna do obtoczenia pulpecików
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne

Jajeczne pulpeciki z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpeciki 1. Ugotowane jajka studzimy , obieramy , rozgniatamy widelcem.Szczypiorek siekamy drobno , dodajemy do jajek.
    Wpijamy jajko , bułkę tartą,majonez oraz wszystkie przyprawy.Wyrabiamy rękoma masę.
    Bierzemy po troszku masy ,rozpłaszczamy w dłoni ,na środek kładziemy kulkę mini mozzarelli.Sklejamy pulpecika.
  • pulpeciki 2. Na patelni rozgrzewamy olej/smalec.Pulpeciki dokładnie obtaczamy w mące ,smażymy na rumiano po parę sekund z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować