Jajeczne krokiety

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Krokiety nadziewane farszem z jajek, pora i sera żółtego, na ostro doprawione :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    4 łyżki oleju
    szczypta soli
    Składniki na farsz:
    1 duży por
    6 jajek ugotowanych na twardo
    10 dag sera żółtego
    łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajeczne krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krokiety jajeczne 1. Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie pora obieramy, odkrawamy białą część i kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pora i dusimy aż zmięknie. Można w trakcie duszenia podlewać delikatnie wodą aby por się nie przypalił. Kiedy por ostygnie przekładamy go do miski, ścieramy do niego jajka i ser, dodajemy majonez i doprawiamy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Z ciasta naleśnikowego smażyć placki, nakładać na to farsz, zwijać krokiety, panierować w jajku i w bułce tartej, smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Por Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Karnawał Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować