Kotleciki jajeczne

5 (177 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, delikatne i chrupiące kotleciki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Pasują i na obiad i na kolację.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 10 sztuk kotlecików średniej wielkości
    - jajka ugotowane na twardo 9 szt.
    - jajka surowe 2 szt.
    - zielona cebulka pół pęczka
    - bułka tarta
    - domowa wegeta,czosnek granulowany
    -olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka na twardo starłam na tarce o grubych oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować