Jabłecznik na mące owsianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka zblenduj, wrzuć do garnka i przesmaż. W trakcie dodaj cukier i cynamon. Jeśli wykorzystujesz te ze słoika wystarczy, że wymieszasz je z cynamonem.
Jeśli korzystasz z płatków owsianych zblenduj je dokładnie, do uzyskania mąki. Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieć, zrób kulkę, owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalki.
Wykonując spód rozpuść, a następnie ostudź masło. Wymieszaj suche składniki, dodaj masło, jogurt i żółtko, uformuj kulkę i włóż do lodówki na 30/40 minut. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia, a następnie wyklej dno zimnym ciastem, rozłóż jabłka, a na sam koniec zetrzyj na tarce kruszonkę. Piecz 45 minut w 180◦C.
Porady
Jeśli nie masz mąki owsianej wystarczy, że zblendujesz płatki owsiane górskie.
Komentarze