Krucha szarlotka na mące krupczatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie te składniki ciasta należy połączyć. Następnie podzielić ciasto na połowę i włożyć do lodówki na około godz. czasu. Między czasie obieramy jabłka. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich cynamon i wsypujemy galaretkę cytrynową oraz kwasek cytrynowy. Dokładnie mieszamy. Wyjmuje 1 cześć ciasta, którą rozprowadzam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwam widelcem i podpiekam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 15 min. Po tym czasie wyjmuję i wykładam na podpieczone ciasto jabłka. Przykrywam drugą częścią ciasta - ścierając ją na tarce o dużych oczkach. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 C, piec 50 - 60 min. aż wierzch będzie lekko rumiany. Po wyciągnięciu i lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze