Placuszki bananowe na mące owsianej

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W chłodny dzień nie ma nic lepszego niż gorące racuchy prosto z patelni. To pomysł na pyszne śniadanie na słodko albo podwieczorek. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem, bitą śmietaną i cukrem pudrem.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 banan
    1 szklanka mąki owsianej
    0,5 szklanki mleka
    1 jajko
    Szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka cukru
    0,5 łyżeczki cynamonu
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki bananowe na mące owsianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubić jajko dodając szczyptę soli. Dodać rozgniecionego banana i mleko. Miksować do połączenia składników. Dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cynamon. Całość zmiksować.
    Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Podać z ulubionymi dodatkami.

Porady

To wyśmienity i banalnie prosty przepis na placuszki owsiane. Są zdrowe, przygotowane z kilku składników i przepyszne. Każdy, bez problemu przyrządzi je w domu. Będą smakować i dużym i małym łasuchom. Świetnie smakują na ciepło, ale można podać je na zimno – z bitą śmietaną i lodami. Idealnym dodatkiem do nich są też świeże owoce, dżem, miód, syrop klonowy, polewa czekoladowa czy zwyczajnie – cukier puder. Placuszki owsiane z bananami to idealny pomysł na pożywne i zdrowie śniadanie na ciepło. Można podać je jako podwieczorek. Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka owsiana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować