REKLAMA
Pulchne ciasto z dużą ilością jabłek, a zarazem świetny przepis na wykorzystanie białek. Ja swoje białka mrożę, a jak uzbieram większą ilość to piekę takie ciasto.
(średnia 5 z 1 głosów)
Czy u Was też często jest nadmiar białek? U mnie tak, jednak ja na siłę ich nie wykorzystuję. Odkładam do szklanki i zamrażam. Jak uzbieram większą ilość wtedy staram się z nich przygotować coś pysznego. Inspiracją był jabłecznik z blogu Daktyle w czekoladzie jednak ja zrobiłam parę zmian.
Jeden z najlepszych moich pomysłów na wykorzystanie białek. Delikatne ciasto na samych białkach (nie beza) przekładane masą jabłkową na budyniu. Całość niezwykle miękka, wilgotna, pyszna. Godny polecenia przepis na okres świąteczny gdy zostaje nam z drożdżowych bab dużo białek.
Podczas większych wypieków zostają nam białka które możemy wykorzystać w ten bardzo prosty sposób. Babka ta jest wilgotna, aromatyczna i naprawdę smaczna, polecam
Wilgotne , tanie i bardzo pyszne ciasto
Komentarze