Hui two-layer crepes – CHIŃSKIE NALEŚNIKI DWUWARSTWOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smakują rewelacyjnie i fajnie wyglądają!Oczywiście absolutnie nie trzeba ich podawać w formie roladek, tak jak ja!Śmiało można zajadać w formie placków z ulubionymi dodatkami!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    1 warstwa :

    * mąka – 3/ 4 szkl

    * woda w temp. pokojowej – niecała szkl

    * olej – 1 łyżka

    * sól – 1 szczypta

    2 warstwa:

    * mąka – 0,5 szkl

    * jajko – 1 szt

    * woda w temp. pokojowej – 0,5 szkl

    * cukier puder – 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Hui two-layer crepes – chińskie naleśniki dwuwarstwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    1 warstwa:

    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę, olej i sól, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.

    2 warstwa:

    Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę oraz cukier, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

    CAŁOŚĆ:

    Rozgrzewamy patelnię, smarujemy olejem.

    Wylewamy cienką porcję 1 ciasta na całe dno, smażymy ok. 1 minutę.

    Zalewamy cienką warstwą 2 ciasta, smażymy przez ok. 2 minuty, a następnie delikatnie odwracamy i smażymy kilkanaście sekund ( do ścięcia ).

    Tak robimy z pozostałym ciastem!

    Podajemy z cukrem pudrem albo bitą śmietaną!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować