Chińska potrawka z ryżem

4.48 (176 ocen)

  • 40 min

Szybkie, orientalne danie na obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1/2 papryki
    1/2 pora
    1/2 cukinii
    kawałek białej kapusty
    garść grzybów mun
    sos chili czosnkowy
    sos sojowy
    ocet ryżowy
    przyprawa do dań chińskich
    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińska potrawka z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką sosu chili, octu i przyprawy do dań chińskich. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc.
    Grzyby mun namoczyć. Kapustę posiekać, resztę warzyw pokroić w zapałkę.
    Ryż ugotować.
  • 2. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Zdjąć z patelni. Wrzucić marchewkę, kapustę, a następnie resztę warzyw. Smażyć 5 minut. Dodać mięso. Podsmażyć wszystko razem. Polać 2 łyżkami sosy sojowego i gotowe. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Grzyby mun Ryż Papryka Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować