Gulasz wieprzowy z warzywami

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z warzywami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do dani, kopytka lub kluski śląskie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 2 papryki czerwone
    • 1 papryka żółta
    • 200 g fasolki szparagowej
    • 60 g zupy w proszku węgierskiej gulaszowej
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchew 1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    Mięso kroję w kostkę dodaję do warzyw, gdy mięso zmieni kolor doprawiam solą, papryką ostrą oraz papryką słodką. Marchew obieram, kroję w plasterki, dodaję do mięsa Następnie podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
  • warzywa 2. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, łączę z mięsem. Dodaję fasolkę szparagową i ponownie gotuję około 10 minut.
  • sos 3. Na koniec rozrabiam zupę węgierską w małej ilości wody i wlewam do mięsa, chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
  • danie 4. Danie gotowe, podaję z kopytkami, kluskami śląskimi lub ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gulaszowe Fasolka szparagowa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować