GULASZ DROBIOWO WIEPRZOWY Z WARZYWAMI

4.5 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie do przygotowania, pyszne danie obiadowe jednogarnkowe

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g szynki wieprzowej
    200 g piersi kurczaka
    3 szklanki bulionu warzywnego
    pół puszki czerwonej fasoli
    pół puszki kukurydzy
    3 marchewki
    1 pietruszka
    pól szklanki posiekanej natki pietruszki
    słodka papryka w proszku
    ostra papryka w proszku
    sól, pieprz
    przecier pomidorowy
    mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowo wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę i pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, oprószamy solą, pieprzem, obiema paprykami, obtaczamy w mące, obsmażamy. Do garnka z gorącym bulionem przekładamy obsmażone mięso. Dokładamy pokrojone na kosteczkę marchwie i pietruszkę, wrzucamy również fasolę i kukurydzę.Gotujemy razem ok 45 minut. Po tym czasie dodajemy przecier, mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Na koniec wsypujemy natkę, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Łopatka Pierś z kurczaka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować