gulasz wieprzowy z warzywami

4.5 (147 ocen)

  • 2 godz.

Lubie gulasze, ale takie z nutką warzywną, bez sztucznych przypraw.Ten jest tego przykładem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg miesa wieprzowego gulaszowego,
    2 cebule,
    1 zabek czosnku,
    1 średnia marchewka,
    1/2 czerwonej papryki,
    3 ziemniaki,
    1 lisc laurowy,
    1/2 łyzeczki majeranku,
    1 łyzka natki pietruszki,
    sol, pieprz,
    1 łyzeczka slodkiej czerwonej papryki,
    olej do podsmazenia,
    1 łyzka mąki,
    lisc selera
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso gulaszowe po oplukaniu i osuszeniu kroimy w kostkę.
    Mieso solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące.
    Wrzucamy na rozgrzany olej.Obsmazamy z kazdej strony.Wsypujemy papryke slodka i tez obsmazamy, dzieki niej sos bedzie mial ladny kolor.Zalewamy wrzatkiem tak, aby mieso bylo przykryte.
  • 2. Ziemniaki obieramy kroimy w drobna kostke i wrzucamy do mięsa-pod koniec duszenia powinny sie rozgotowac i zagescic sos.
  • 3. Cebule obieramy, kroimy drobno i podsmazamy, nastepnie dodajemy do mięsa.
    Marchewke scieramy na grubych oczkach i dodajemy do gulaszu.
    Czosnek przeciskamy przez praske i tez dodajemy do mięsa.
    dusimy.Wrzucamy lisc laurowy,majeranek,pokrojona w kostke papryke.
    Wrzucamy lisc selera.dusimy do miekkosci.
  • 4. Gdy mieso bedzie miekkie mozemy zagescic sos mąką wymieszana z zimna woda.Na koniec sos przyprawiamy i posypujemy natką.Podajemy z ziemniakami, kaszami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować