Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso gulaszowe po oplukaniu i osuszeniu kroimy w kostkę.
Mieso solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące.
Wrzucamy na rozgrzany olej.Obsmazamy z kazdej strony.Wsypujemy papryke slodka i tez obsmazamy, dzieki niej sos bedzie mial ladny kolor.Zalewamy wrzatkiem tak, aby mieso bylo przykryte.
2.Ziemniaki obieramy kroimy w drobna kostke i wrzucamy do mięsa-pod koniec duszenia powinny sie rozgotowac i zagescic sos.
3.Cebule obieramy, kroimy drobno i podsmazamy, nastepnie dodajemy do mięsa.
Marchewke scieramy na grubych oczkach i dodajemy do gulaszu.
Czosnek przeciskamy przez praske i tez dodajemy do mięsa.
dusimy.Wrzucamy lisc laurowy,majeranek,pokrojona w kostke papryke.
Wrzucamy lisc selera.dusimy do miekkosci.
4.Gdy mieso bedzie miekkie mozemy zagescic sos mąką wymieszana z zimna woda.Na koniec sos przyprawiamy i posypujemy natką.Podajemy z ziemniakami, kaszami lub makaronem.
Komentarze