Gulasz w bułce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gulasz to najlepszy sposób na łatwy w przygotowaniu i sycący obiad. Polecam każdemu.Przepis pochodzi we strony www.apetytonline.pl

  • 60 min

Składniki:

  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
    1 kg cebuli grubo posiekanej
    1 kg mięsa wołowego pokrojonego w kostkę
    3 łyżeczki papryki słodkie
    1⁄2 łyżeczki papryki ostrej
    ok. 2 l bulionu warzywnego
    100 ml czerwonego wina
    sól i świeżo zmielony pieprz
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    2 gałązki świeżego tymianku do ozdoby
    50 g masła zmiękczonego
    1 łyżka mąki
    świeże czerwone papryczki chilli do ozdoby
    bułeczki jako dodatek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wlać do szerszego garnka, wrzucić cebulę i smażyć na złoty kolor. Dodać mięso i smażyć z każdej strony do czasu, aż się zetnie i nabierze brązowego koloru. Doprawić solą, wsypać obie papryki, wymieszać i podlać bulionem. Dusić półtorej godziny do miękkości.
  • 2. Dolać wino, zostawić, aby trochę wyparowało, dodać świeży i suszony tymianek, sól, pieprz i zagęścić tak zwanym beurre manié – czyli miękkim masłem utartym z mąką. Gotować jeszcze 10–15 minut.
  • 3. Bułki odpowiednio naciąć, wydłubać środek i nałożyć do środka gulasz, serwować danie udekorowane tymiankiem i czerwoną papryczką chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować