Gulasz drobiowy z kalarepką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gulasz można zrobić na wiele sposobów. Ja często dodaje warzywa, tym razem z dodatkiem kalarepki w sosie pomidorowym. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kalarepki
    350 gram piersi z kurczaka
    1 płaska łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
    1/2 litra gorącej wody
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz drobiowy z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
    Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
    Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę.
    Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do garnka z gorącą wodą. Na tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek, dokładamy do garnka z mięsem.
    Wkładamy pokrojoną kalarepkę i gotujemy przez około 30 minut, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować