1 podwójna pierś z kurczaka
½ czerwonej papryki
1 cebula
Tłuszcz do smażenia
1 łyżka przyprawy do kurczaka
Sól, pieprz, ostra papryka do smaku
2 łyżeczki mąki pszennej
2-3 łyżeczki słodkiej śmietanki 12%
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz drobiowy
1.
Piersi z kurczaka opłukać pod zimna, bieżąca wodą, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka i usmażyć na tłuszcz na złoty kolor.
2.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulkę, chwilkę smażyć, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości.
3.
Sporządzić sos: mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, wlać kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa, przyprawić do smaku, zagotować.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze