Zapraszam na smaczny gulasz z porem. Gulasz przygotowany z piersi kurczaka, pora oraz cebuli, czosnku i śmietanki. Polecam na obiad z ziemniakami, ryżem, kaszą.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz drobiowy z poremhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/60/gulasz-drobiowy-z-porem.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/s-9
40 dag piersi z kurczaka
1 średni por
1 cebula
2 ząbki czosnku
kilka łyżek oleju
1 szkl wody
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
3 łyżki śmietanki 30%
4 łyżki zimnej wody
1 łyżka mąki
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz drobiowy z porem
1.
Por czyścimy i kroimy w talarki. Wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak, odsączamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy. Dodajemy resztę pokrojonych składników i razem smażymy przez około 5 minut.
Wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości. Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze