Gulasz drobiowy z porem

4.47 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz z porem. Gulasz przygotowany z piersi kurczaka, pora oraz cebuli, czosnku i śmietanki. Polecam na obiad z ziemniakami, ryżem, kaszą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
    1 średni por
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    kilka łyżek oleju
    1 szkl wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    3 łyżki śmietanki 30%
    4 łyżki zimnej wody
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por czyścimy i kroimy w talarki. Wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak, odsączamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy. Dodajemy resztę pokrojonych składników i razem smażymy przez około 5 minut.
    Wkładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości. Zimną wodę mieszamy z mąką i wlewamy do gulaszu. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować