Gulasz drobiowy z kalarepką

5 (162 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gulasz można robić na wiele sposobów. Ja często dodaje warzywa, tym razem z kalarepką w sosie pomidorowym.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kalarepki
    350 gram piersi z kurczaka
    1 płaska łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
    1/2 litra gorącej wody
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z kalarepką 1. Kalarepkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
    Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
    Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę.
    Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do garnka z gorącą wodą. Na tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek, dokładamy do garnka z mięsem.
    Wkładamy pokrojoną kalarepkę i gotujemy około 30 minut , aż mięso będzie miękkie.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować