Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami

4.36 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na sycący gulasz z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami. Możemy go podać z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki wody
    1/3 dużej zielonej papryki
    1/2 małej czerwonej papryki
    30 dag piersi z kurczaka
    20 dag pieczarek
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 płaska łyżka ziół prowansalskich
    1/2 szklanki wody
    1 płaska łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.36 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Wszystkie przyprawy wkładamy do miseczki i mieszamy. Odmierzamy połowę i oprószamy pokrojone mięso i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Papryki myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone warzywa, przekładamy do garnka z wodą.
    Mięso przekładamy na patelnie i smażymy około 5 minut, dokładamy pieczarki i smażymy kolejne 5 minut i wkładamy do garnka.
    Do gotowego gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Do kubka wlewamy wodę, wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do garnka i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować