Grzyby panierowane

4.49 (190 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na wigilijny stół

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • suszone kapelusze grzybów leśnych

    1 jajko

    sól, pieprz

    mąka

    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze grzybów ugotować w zupie grzybowej lub barszczu, wyciągnąć, ostudzić i w razie potrzeby lekko odcisnąć. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Grzyby panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować