Pieczarki panierowane

4.85 (189 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do dania głównego lub przekąska bez dodatków np. podczas meczu czy filmu:)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Małe lub średnie zwarte pieczarki
    mąka
    Bułka tarta
    1-2 jajka roztrzepane z 1 łyżką oleju, jarzynką, pieprzem do smaku
    olej do smażenia (u mnie o smaku czosnkowo-paprykowym)
Wystaw ocenę:

4.85 (189 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczarki panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, odciąć korzonki, można je wykorzystać do sosu grzybowego lub zupy pieczarkowej. W jednej misce przygotować bułkę tartą.
    W drugiej roztrzepane jajka z olejem, jarzynką, pieprzem a w trzeciej mąkę. Pieczarki panierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na rumiano w głębokim rozgrzanym oleju jak smażymy frytki. Osączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować