Bardzo smaczny dodatek do dania głównego lub przekąska bez dodatków np. podczas meczu czy filmu:)
40 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Małe lub średnie zwarte pieczarki
mąka
Bułka tarta
1-2 jajka roztrzepane z 1 łyżką oleju, jarzynką, pieprzem do smaku
olej do smażenia (u mnie o smaku czosnkowo-paprykowym)
Pieczarki panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć, odciąć korzonki, można je wykorzystać do sosu grzybowego lub zupy pieczarkowej. W jednej misce przygotować bułkę tartą.
W drugiej roztrzepane jajka z olejem, jarzynką, pieprzem a w trzeciej mąkę. Pieczarki panierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na rumiano w głębokim rozgrzanym oleju jak smażymy frytki. Osączyć na ręczniku papierowym.
Komentarze